Munkavédelem, Egészségvédelem, Biztonság

Munkavédelem és tűzvédelem aktuális hírei, eseményei

Takarítói munkakör

Forrás: http://osha.europa.eu

Ez a munkaág nagyon sok munkavállalót foglalkoztat Európa-szerte. Minden munkahelyen végeznek takarítást. Az utóbbi időben a takarítóipar egy dinamikusan fejlődő ágazat lett. Leggyakrabban a nők töltik be ezt a munkakört. A munkavégzés általában rendszertelen időbeosztásban történik, gyakran csak átmeneti jelleggel.

... tovább

 
Biológiai anyagok

Forrás: http://osha.europa.eu

Ezen anyagok több ágazatban is előfordulnak, vagy előfordulhatnak. Ezen anyagokhoz tartoznak a vírusok, baktériumok, gombák, valamint a paraziták. Ezek osztályozási rendszere az egészségügyi kockázataikon alapul.

... tovább

 
Összes hír megtekintése munkavédelem és tűzvédelem témában
Szabályzatok készítése
Munkavédelmi szabályzat, egyéni védőeszköz szabályzat, tűzvédelmi szabályzat, tűzveszélyességi osztályba sorolás, tűzriadó- kimenekítési terv készítése
Kockázatértékelés
Új kockázatértékelés, kockázatértékelés felülvizsgálata, kémiai kockázatértékelés, biológiai kockázatértékelés. Jogszabályokban meghatározott dokumentáció elkészítése.
Kérjen ajánlatot most!
Töltse ki rövid ajánlatkérő ívünket, hogy elküldhessük ajánlatunkat! Személyre szabott megoldásokkal és kedvező árakkal várjuk Önöket munkavédelem, tűzvédelem, környezetvédelem területén!
Aktuális hírek, események, esettanulmányok
Alternatívák munkahelyekre a dohányfüst káros hatása ellen

Forrás: http://osha.europa.eu

Köztudott, hogy a dohányfüst egyaránt káros hatással bír a dohányzóra és a nem dohányzóra. Szívkeringési és légzőszervi betegségek okozója lehet, de hatással lehet a reprodukciós képességre is. Még komolyabb rizikófaktort jelent a tüdőrák, valamint a szívkoszorúér megbetegedése, vagy a sztrók.

tovább

A megnövekedett természeti katasztrófák általi kockázatokról

Forrás: http://www.penzcentrum.hu

Az egész világon és így Magyarországon is nagy mértékben megnőttek a természeti csapások által okozott károk, különös tekintettel az elmúlt 3 évtizedben. Gyakorlatilag 1950 óta folyamatosan nő az időjárással kapcsolatos káresetek száma, ami azzal is magyarázható, hogy a népesedés felgyorsulása miatt a katasztrófák által veszélyeztetett területek is lakottak lettek.

tovább

Tájékoztató a tűzgyújtási tilalom feloldásáról

Forrás: http://www.katasztrofavedelem.hu

Július 28-án a Vidékfejlesztési Minisztérium az erdőkre és az erdők melletti területekre vonatkozó tűzgyújtási tilalmat feloldotta.

tovább

Munkabiztonsági és egészségvédelmi fotópályázat

Forrás: http://osha.europa.eu

A fenti témákon kívül fontos megjelenítendő dolog a kockázatmegelőzés is. A pályázatnak az a célja, hogy bemutassa azt, hogy a munkáltatók és a munkavállalók hogyan tudnak közösen tenni a munkabalesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzéséért.

Bárki pályázhat, de fontos, hogy az elkészült pályaművet a www.osha-photocompetition.eu oldalra 2011. Augusztus 31-ig küldje be.

tovább

Fő a biztonság a földön, a vízen és a levegőben is

Forrás: http://www.katasztrofavedelem.hu

Szakmai értekezlet került megrendezésre Július 25.-én a veszélyes áruk vízi és légi úton történő szállításának katasztrófavédelmi hatósági ellenőrzésével kapcsolatosan. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak 2007 óta van ellenőrzési jogosultsága a közúti veszélyesáru-szállítás ellenőrzésére.

tovább

< 1234567891011121314151617181920212223242526>

 

 

 

munkavédelem | tűzvédelem | kockázatértékelés | tűzvédelmi szabályzat | munkavédelmi oktatás | munkakörnyezeti mérés | munkavédelem cégeknek | tűzvédelmi oktatás | munkavédelem partnerek

környezetvédelem | környezetvédelmi szabályzat | környezetvédelmi oktatás | hulladékgazdálkodási szabályzat | munkavédelem vállalkozásoknak | profi munkavédelem

MEBIZ Szolgáltató Bt. 1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 76. II.- 2465 Ráckeresztúr, Petőfi u. 50. - Tel: +36 30 373 5531

  - weblapkészítés-
Copyright © 2011 MEBIZ - Munkavédelem, tűzvédelem, kockázatértékelés, tűzvédelmi szabályzat, munkavédelmi oktatás, munkavédelem cégeknek, munkavédelem felsőfokon